top of page

Deze 10 penselen moet je gewoon in je kit hebben!

Dag meiden, weer een nieuwe blog en ik ben hier zo blij mee! Er zijn zoveel verschillende penselen met bijna net zoveel functies! In het begin wist ik zelf ook niet helemaal welk penseel ik nou eigenlijk echt nodig heb?

Ik heb hieronder dus een lijstje gemaakt met welke penselen je echt in je kit MOET hebben om de meeste make-up looks te kunnen maken.



Foundation penseel

Terwijl het gebruik van een foundation kwast voor je vloeibare foundation geheel optioneel is zou ik het zelf wel enorm aanbevelen!

(Je kan bijvoorbeeld ook gebruik maken van een spons maar voor deze blog houd ik het bij de kwasten). Maar voor je moet zeker een penseel gebruiken voor mineraal of poeder foundation.

Dit soort penselen en lekker fluffy en lijken erg op verfkwasten of ze zijn lekker vol en rond (het laatste heeft mijn persoonlijke voorkeur).



Hoe gebruik je een foundation Penseel:

Om je foundation het beste aan te brengen op je gezicht zou ik in het midden van je gezicht beginnen ( Zeg maar wangen en je T zone, voorhoofd, neus, kin) en blend de foundation naar buiten uit. Gelijkmatig aanbrengen voorkomt dat je foundation er streperig uit komt te zien.

Mocht je gebruik maken van een ronde foundation borstel dan kun je strepen voorkomen door met ronde bewegingen over het gezicht te gaan.



Stippling penseel

De stippling brush is dé brush die je nodig hebt om je foundation een airbrush of natural look te geven op je huid. Door de verspreide haartjes laat de brush een mooi natuurlijk effect achter waardoor de brush ook echt ideáál is voor het aanbrengen van getinte moisturizers, vloeibare highlighter zonder dat het je foundation of je make-up helemaal verpest. (Heb je het ooit met je vingers geprobeerd? Dan zie je vaak dat het er nergens naar uit ziet!)



Hoe gebruik je een stippling Penseel:

Optie 1: Voor super makkelijk gebruik kun je de brush in draaiende bewegingen over je gezicht halen zodat je een mooie, natuurlijke finish krijgt. Je kunt dit combineren met een matteer poeder zodat je gelijk hiermee de make-up -vastzet-.

Optie 2: Dip de haartjes in de vloeibare makeup of haal hem over de foundation heen die je wilt gebruiken en draai de foundation in de huide met draaiende bewegingen.

Wat je ook doet zorg altijd dat je de borstel slechts LICHTJES op de huid draait, anders kan je de makeup verpesten of krijg je hele lelijke strepen of vlekken!



Concealer brush

Je moet de concealer brush zien als een mini-foundation brush. Of je nu wat roodheid weg wilt werken of concealer onder je oog wilt draaien zijn deze borsteltjes ideaal hiervoor. Tuurlijk kan je een minisponsje gebruiken, een concealer-applicator die je vaak bij je concealer krijgt maar het is wel zo dat een penseel zoals dit niet alleen hygienischer is maar zorgt ook voor een natuurlijke, realistische finish



Hoe gebruik je een concealer Penseel:

Dip je penseel in de concealer of corrector die je wilt aanbrengen en breng het lichtjes, al tappend aan op de locatie die je wilt camoufleren. Nadat je dat gedaan hebt blend je het een beetje uit zodat het mooi opgaat in de huid. Leet hier wel op dat je niet de concealer hier helemaal mee weg veegt!

Je kunt dit penseel ook gebruiken om je foutjes mee weg te werken zoals bij je oogschaduw, of smudged out lipstick plekjes.



Poeder penseel

Als je geen fan bent van een glimmend gezicht of een creasy vlekken onder je oog dan stel ik je graag voor aan je nieuwe beste vriend: Matteer poeder! Uiteraard komt dat ook met een eigen penseel genaamd de poeder brush. De poeder brush is er in verschillende maten, het hangt er helemaal vanaf hoe groot het oppervlakte is om je gezicht te matteren. Dus de norm is een beetje, hoe groter de oppervlakte hoe groter de borstel. Je zou anders een stuk langer bezig zijn als je met een klein penseel je gezicht zou proberen te matteren.

Het is bedoeld om vloeibare of cream foundation LICHTJES vast te zetten of buff en het uitblenden van poeder foundations.



Hoe gebruik je een poeder Penseel:

Haal de fluffy haartjes over je matteer poeder (tik af op je hand blaas er niet op) en laat het penseel dan zachtjes over je gezicht glijden. Pak uiteraard eerst de T zone mee en eventueel onder je ogen. Met wat meer op je penseel kan je de foundation “baken” of gebruik heel weinig voor een natuurlijke finish.



Blush/bronzer penseel

De blush en bronzer brush zijn multifunctioneel! Met hun schuin afgesneden haartjes of een ronde kop, ligt er maar net aan waar je voorkeur ligt. Persoonlijk pak ik zelf het liefst de schuin afgesneden penseel omdat je er dan makkelijker mee langs je jukbeenderen kunt gaan!



Hoe gebruik je een bronzer/blush Penseel:

Wanneer het gaat om het aanbrengen van een blush of bronzer is dat bijna belangrijker dan het penseel zelf. Voor de bronzer is de makkelijkste manier om een “3” te maken aan de zijkant van je gezicht, startend bij je voorhoofd naar beneden naar je jukbeenderen en dan weer naar beneden naar je kaaklijn.

Voor de blush: zijn er meerdere manieren om een mooie blush aan te brengen. Maar zorg in ieder geval voor dat je de jukbeenderen goed blend zodat je geen strepen krijgt.



Contour penseel

Het contour penseel is een moeilijke om eruit te halen, vooral omdat het zoveel verschillende vormen heeft. De haartjes zijn scherp afgesneden en vaak vlak en kort. Maar hoe schuiner het is afgesneden hoe divers het penseel kan zijn en maakt het ook gemakkelijker pm je gezicht te contouren met het blenden van je contourpoeder.



Hoe gebruik je een contour Penseel:

Haal het penseel over je contour poeder en tik eraf wat teveel is (erg belangrijk!!) Laat het dan over de gedeeltes van je gezicht glijden die je wilt contouren. Dit kun je dan het makkelijkte doen op de exact dezelfde manier als de bronzer om je gezicht een mooie vorm te geven.



Highlighter penseel

De grootte van je highlighter brush hangt er echt enorm af van hoeveel -glow- je wilt. Ga je meer voor een natuurlijke highlight dan heb je niet echt een kleine nodig. Voor een intense glow look zou ik dan een klein penseel pakken daarentegen pak je een grote met bredere haartjes voor een wat luchtiger effect. Of misschien een fan voor een erg opvallende highlight.






Hoe gebruik je een highlighter Penseel:

Haal het penseel over de highlighter poeder, tik het af, blend het dan vervolgens over de bovenkant van je jukbeenderen, boven je wenkbrauwen, cupids-bow, en waar je het nog meer wilt hebben waar het licht je gezicht raakt zodat het mooi oplicht.

Wil je een nog heldere highlighter? Spray er wat setting spray overheen om het pigment van de highlighter wat te verhogen.



Plat Oogschaduw Penseel

De oogschaduw penseel is de sleutel tot een mooie ooglook. Door de platte en rondvormige vorm van het penseel kun je heel gemakkelijk een even laag van oogschaduw aanbrengen op het ooglid. Deze penselen zijn over het algemeen plat, rond en nogal compact met de haren zodat ze meer dan genoeg kleur kunnen oppikken.



Hoe gebruik je een eyeshadow shader Penseel:

Nadat je het penseel over de oogschaduw hebt gehaald, leg of druk het dan zachtjes tegen je ooglid en blend het uit. Je kunt ook je penseel vochtig maken met een settingspray om de kleur meer intensiteit te geven.



Oogschaduw blending penseel

Het blending penseel is anders dan het platte oogschaduw penseel, terwijl de vorige er voornamelijk voor is om je ooglid van een mooie en egale kleur te voorzien is het blending penseel er om een mooie finish te geven. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de rokerigheid van een smokey eyes of een mooie natuurlijke oogschaduw look.

Deze penselen zijn over het algemeen rond, compact en met fluffy haartjes die je helpen om alles mooi uit te blenden.



Hoe gebruik je een eyeshadow blending Penseel:

Haal de fluffy haartjes over de arcadeboog met de beweging van een ruitenwisser om de harde lijnen van de oogschaduw te verzachten en uit te blenden.



Pencil penseel

Een beetje een alleskunner: corrigeert smudged eyeliner, duwt de oogschaduw in de wimperlijn, helpt met het blenden onder je wimperlijn, etc. Wanneer andere penselen niet geschikt zijn moet je deze hebben!



Hoe gebruik je een pencil Penseel:

Nadat jij je eyeliner hebt geplaatst gebruik je het puntje om het een beetje uit te vegen. OF je gebruikt het puntje om oogschaduw onder je onderwimpers te plaatsen. Je kan ook ook kleine gedeeltes laten oplichten rondom het oog met dit penseel. Zoals de inner en uiter hoeken van het oog wanneer je intensieve pigmenten plaatst.



Wenkbrauw penseel

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen of misschien heb je er zelfs al een keer gebruik van gemaakt. Met een spoolie borstel or een wenkbrauw borstel, geef je de haartjes vorm en met een wenkbrauwpenseel de haartjes tekenen en de wenkbrauw vormgeven met een poeder, gel of gewoon een cream.



Hoe gebruik je een Wenkbrauw Penseel:

Gebruik de dunne, schuin afgesneden haartjes van het penseel om je wenkbrauw up te vullen met ingetekende haartjes. Dit kan met een poeder, een cream of een gel. Voor een meer gedetailleerde beschrijving hoe jij je wenkbrauwen kunt modelleren bekijk dan mijn eerdere blog:


Zoals je kunt zien heb je eigenlijk maar een klein setje nodig om een mooie make-up te kunnen maken. Deze penselen heb ik zelf ook altijd standaard in mijn belt en vaak ook nog dubbel! Dus mocht ik meer modellen in mijn stoel hebben dan weet ik dat ik altijd de juiste penselen in mijn belt heb!


Wil jij op de hoogte blijven van mijn blogs? Meld je dan nu aan en word lid van de Facedians familie! Je krijgt elke week een mailtje als ik een nieuwe blog heb geschreven en houd je op de hoogte van de laatste nieuws!

Je vind de knop bovenaan de blog.


Groetjes,


Mariska!


397 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page