top of page

De 10 trends van deze lente/zomer

Bijgewerkt op: 18 apr. 2019

Dag meiden hier ben ik weer met een nieuwe blog!


De afgelopen maand was het angstvallig stil hier maar dat kwa m voornamelijk omdat ik erg druk was met mijn verjaardag plannen. Dus sorry daarvoor!


Anyway in deze blog wil ik het hebben over de opvallende nieuwe trends van deze zomer. Ik zat laatst naar de catwalkshow te kijken en ook in menige beauty bladen zijn de nieuwe trends voor deze lente/zomer. Wat mij erg opviel was dat er voor deze zomer voor zachte kleuren worden gebruikt maar de eyeliners wild en ook foundation bleef achter met een sterke voorkeur van een mooie, glanzende huid.


Over het algemeen is de vibe van deze zomer erg zacht en bescheiden, de uitzondering is de artistieke en wild gebruik van kleur, met weinig acht voor schone lijnen of de welbekende beauty technieken. wat ik veel zag waren mooie pastel kleuren en glitter. Dit seizoen is er een van mooie kleuren en nieuw leven en de stijl van deze zomer reflecteert dat enorm!




1. Een mooie natuurlijke huid.

Het is over het algemeen bekend dat de make-up artiesten die aan modenshows werken niet echt gek zijn van foundation. Dat is niet zo gek natuurlijk want de modellen staan voor een groot gedeelte onder hete lampen.


Als je de neiging hebt om veel te zweten en het vervelende gevoel van foundation dat van je gezicht afsmelt dan weet ik zeker dat dat dit de trend voor jou is!


Less is more is het motto die je hierbij in acht moet houden. Het belang is dan ook het hebben van een goede huidverzorging.


Dus zorg voor een goede huidverzorging en camoufleer alleen de plekken die echt nodig zijn met concealers en correctors. Met een mooie blush en een shimmer ben je eigenlijk al klaar voor de komende zomer!




2. Laat het stralen!


Vergeet een matte huid, nee deze lente en zomer draait alles om een stralende huid. Een natuurlijke en gezonde glans. Dit seizoen de jukbeenderen en voorhoofd zachtjes opgelicht met een cream luminizer voor een natuurlijke glans.


Een beetje highlighter geeft een prachtige gloed in combinatie met mooie rose lippen en somerse perzik kleurige wangen.




3. Sunkissed bronzing

De bronzer is terug van weggeweest! De jaren 90 nostalgia heeft nu menig make-up artist erdoor geïnspireerd en hebben de bronzers weer uit de oude doos gehaald en het royaal gebruikt op de catwalk


Het bronzen is de make-up voor dit seizoen. Denk hierbij aan de lichte tint die je krijgt na een dag de stad verkennen of lekker bakken op het strand. Dit gaat goed samen met een perzik kleurige oogschaduw en een beetje highlighter.


Makeup artist Hiromi Ueda, van Molly Goddard, nam dat idee tor het extreme, gecombineerd met orange-bruine blush op de wangen en de brug van de neus.


Subtiel, bronze over het hele gezicht met strategisch geplaatste highlight maakt voor een mooie en warme make-up.


Sterke contour met wen beetje bruin in dr arcadeboog geeft een mooie, stijlvolle, volwassen kijk op een door de zon verguld gezicht.




4. mooi roze

Roze was zeer gelieft op de catwalk en er wordt verwacht dat deze zomer roze erg in trek zal zijn bij vele make-up looks! Zeker in monochrome looks waar roze poeder wordt gebruikt op de oogleden en jukbeenderen, terwijl het matcht met de roze tint op de lippen.


Het is goed te combineren met mooie jurken en bloemen.


Voor Brandon Maxwell, Tom Pecheux creëerde een prachtige maar simpele monochromatische look, met een koel getinte roze pogschaduw en een blush en lipstick die meer neutraal was. De lippen en ogen matchten prachtig of de runway van Giorgio armani, met een glossy roze-mauve tint.


Brandon Maxwell, Tom Pecheux creëerde een prachtige maar simpele monochromatische look, met een koel getinte roze pogschaduw en een blush en lipstick die meer neutraal was. De lippen en ogen matchten prachtig of de runway van Giorgio armani, met een glossy roze-mauve tint.


Voor de meest unieke kijk op de roze tints werd gezien bij Ulla Johnson, met gebeten roze lippen, roze mascara en wat pastelroze oogschaduw.



5. Zachte smokey eyes.

Met de meeste looks van deze lente/zomer zijn zacht, licht en delicaat. De paar smokey eyes die over de catwalk kwamen zagen er daardoor donkerder uit dan dat het werkelijk was.


In werkelijkheid draait het deze lente en zomer om de zachtere maar toch donkere tinten zoals amethyst en koffie.


vlekkerige amethyst eyeliner rond de wimperlijn geeft een subtiele smokiness bij Oscar de la Renta, met gewoon een beetje shimmer in het binnenste gedeelte van het oog.


Sommige models haden een zachte, taupey smokey eyes bij Paco Rabanne, met een mooie highlighter en glossy lippen. De collectie was geinspireerd door de exotische reizen naar verre oorden. Een lichte rokerige eyeliner onder de ogen is dan ook waarschijnlijk geinspireerd in hoe de Indische vrouwen traditioneel hun eyeliner dragen.

Sommige modellen hadden een zachte, taupey smokey eyes bij Paco Rabanne, met een mooie highlighter en glossy lippen. De collectie was geinspireerd door de exotische reizen naar verre oorden. Een lichte rokerige eyeliner onder de ogen is dan ook waarschijnlijk geïnspireerd in hoe de Indische vrouwen traditioneel hun eyeliner dragen.



6. Colorful Eyebrows

Schoon is het eerste waar ik aan denk wanneer ik naar deze wenkbrauwen kijk. Zeker deze zomer zal het een enorme trend zijn voor mooie en verzorgde wenbrauwen. Met slechts een klein beetje wenkbrauw poeder en wat brow gel en/of mascara voor perfecte, volle, wenkbrauwen.



7. Onderlijn

De jaren ‘90 nostalgie is echt weer helemaal terug deze lente/zomer. Met de onderlijn een van de vele repr e sentaties van die tijd is. Dit is het soort trend waar het niet gaat om er mooi uitzien maar om de impact die het geeft. Het laat de drager er intens uitzien, uitdagend en sexy. Het is de ultieme grunge make-up techniek.



8. Kleurrijke wings

Winged eyeliner nam een enorme vlucht voor dit seizoen. Heel veel make-up artists spelen met vele verschillende kleuren en krijgen erdoor mooie, unieke en kleurrijke oogmakeup.

Voor Valentino, Pat McGrath was geïnspireerd door de vogels die ook vaak op de jurken als motif terug te zien waren. Ze tekende vleugel-achtige oogschaduw vormen rond de ogen van glitterende oogschaduw of juweeltjes. McGrath was ook verantwoordelijk van de juweelachtige wings, gemaakt van metallic groene oogschaduw. De dikte van de wings zijn





9. Taupe oogschaduw

Als het idee van een compleet naakt gezicht , een taupe tintje op je ogen zal je gezicht meer definitie geven terwijl je er nog steeds erg natuurlijk uit ziet.


Over het algemeen, is de taupe oogschaduw op de runway erg subtiel en zachte tinten. Deze kleuren werden vaak gecombineerd met bruin tinten zoals op de lippen of op de arcadeboog.



10. Bitten lips

Dit is een echte rage uit zuid korea, maar het heeft eindelijk de overstag gemaakt naar europa. De bitten lip trend wilt eigenlijk zeggen dat de lippen gekleurd zijn maar vervaagd nabij de randen. Je moet het een beetje vergelijken alsof je iemand hebt gezoend waardoor de lippenstift is vervaagd.


Het is enorm vrouwelijk maar ook weer erg nonchalante manier om lippenstift te dragen wat dan toch weer echt een impacht geeft op je look.


Het makkelijkste om dit effect te creëren is met een lipliner. een Q-tip kan het beste gebruikt worden om de rande te vervagen alsof jij je lover net een flinke en gepassioneerde smakkerd heb gegeven.



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page